trešdiena, 2014. gada 22. oktobris

22. oktobris

Pamodos no tā, cik ārā stipri gaudoja vējš un lija lietus. Pēcāk visās ēkās atslēdzās elektrība, un tas atkārtojās ne vienu reizi vien visas dienas garumā.

Kāda neraža, paskatoties pa logu pamanīju, ka lietus pārvērties sniegā!!! Ak nē, vēl taču tikai oktobris!!! Vēl vakar apkārt staigāju visplānākajā vasaras blūzītē, bet šodien jau bez maz vai cimdi jāmeklē... Šausmas...

Kad tika dalīti šodienas pienākumi, es teicu, ka iešu mēģināt strādāt dārzā, uz ko visi teica – trakā! He, he, lietusmētelis mugurā, gumijnieki kājās – un nekāda vaina. Tieši varēju izbaudīt to, cik strauji daba maina savu noskaņojumu – sniegs mijās ar krusu, mežonīgs vējš ar bezvēju, pelēkas debesis ar saulīti. Zeme varbūt bija maķenīt smagāka nekā parasti, toties mīkstāka. Ūuuū, nekad vēl nebija nācies darboties dārzā sniega laikā. Nu jā, tikai pēc tam biju pamatīgi noķellējusies ar dubļiem, toties atkal enerģijas pilna. Kamēr pie pusdienu galda visi sūdzējās par aukstumu, man no kārtīgās strādāšanas laukā gluži otrādi bija karsti.

Vakarpusē trijatā – es, Eric, Narek – devāmies pie savas franču valodas skolotājas uz dzīvokli. Vismaz kādas nelielas pārmaiņas no ierastās vides, turklāt arī viņai ērtāk. Turpceļā brauca Eric, bet atpakaļ es. Vīīī, bet nu braukšana pa tumsu gan man lāga nepatīk, bet vismaz pārvarēju savu nepatiku pret busiņu, jo ar šausmām atcerējos pirmo braukšanas mēģinājumu ar to, kas bija viena vienīga noslāpšana. Šoreiz viss bija štokos. Uz mūsu ceļa, kas ved augšup uz ciematu, pār ceļu pārjoza lapsa. Laikam pirmais dzīvnieks, kas šķērso manu ceļu, kamēr atrodos pie stūres.
Vaunieres. Tik traki laikapstākļi, ka kalns fonā pat lāga nav redzams...
Vaunieres
Vaunieres

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru