svētdiena, 2014. gada 7. septembris

7. septembris


Vēl viena brīvdiena, kurā darījām to, ko es vēlējos jau kopš sava ierašanās brīža šeit – gājām nelielā 2,5 h garā pārgājienā pa kalniem. Juhuhuhuhuuuuuūū!!! Uzkāpjot virsotnē pavērās tik SKAISTI skati!!! Nu labi, Norvēģijā bija vēl skaistāk, jo tur visu laiku bija redzami apkārtesošie kalni, bet šeit kāpiens notika caurmērā mežā, un tad skaistie skati pavērās tikai ik pa mirklim, bet nekas, kalni paliek kalni. Izpētīju, kuros virzienos aiziet arī citas takas saviem turpmākajiem , iespējams, individuālajiem kāpieniem.


Pagaidām ir doma, ka varētu no rītiem celties agrāk un mazliet pakāpelēt pa kalniem (nu jā, citas takas izpētīt nevarēšu, tam tomēr vajag vairāk laika – jāatstāj brīvdienām), vismaz tik daudz, lai mazliet uztrenētu sevi , jo šeit visi kāpieni ir diezgan strauji. Vācu meitene ik pēc mirkļa lūdz piestāt, jo nav radusi pie tik stāva kāpiena, jo caurmērā pieradusi iet pa lēzenākām kalnu takām. Heh, nez ko lai te saka meitene no Latvijas, kura vispār dzīvo plakanā vidē. Jā, jā, viņa nesaka neko un tik kāpj augšup. Vispār jāizmanto, kamēr ir labs laiks, jo jau tagad lejupceļš bija bīstami slidens – straujš kāpiens pa sīkiem akmeņiem, čiekuriem, lapām. Pat negribas domāt, cik slidenas šīs takas ir pēc lietus. 

Mmm, kalnos atradām lavandas... Visu laiku ošņāju, cenšoties saprast, ko man šī smarža atgādina. Beigās pieleca – vībotnes!

Atpakaļceļā vienā vietā ieraudzīju čūsku, kas, skaļi šņākdama, ātri vien ieslīdēja akmeņu čupā. Latvijā tādas čūskas nedzīvo, nez vai tā bija indīga. Droši vien, katrā ziņā, labāk piesargāties...

 



Pastāvīgais darbinieks francūzis Benjamin, es, korejiete Chanok







Mūsu "ciemats" Vaunieres no augšas



Mūsu "ciemats" Vaunieres
Šodien ieradās vēl viens EBD brīvprātīgais, kurš šeit būs uz gadu – puisis no Armēnijas. Viņš gan skolā franču valodu vienu gadu ir mācījies, bet man teica, ka praktiski neko nesaprot, šķita, ka tā tiešām arī ir. Viena varen jauka kultūru apmaiņas lieta ir tradicionālo ēdienu/dzērienu provēšana, ņamm..

Šovakar ieradā daļa kanādiešu no Kvebekas, kas šeit uzturēsies kādu laiku.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru