svētdiena, 2014. gada 28. septembris

28. septembris

Tāda dīvaina diena. Diena, kurā ir pietiekoši radošs noskaņojums, lai ķertos klāt jebkam, tomēr tajā pat laikā neko konkrētu darīt negribas. Tāds darbīgs un slinks stāvoklis vienlaicīgi. Radošs noskaņojums, kuru grūti ievirzīt konkrētās sliedēs.

No sākuma sakārtoju pa burciņām savus ziemas tējas krājumus. Pietiek tām tējām tvarstīt putekļus, labāk lai mierīgi sēž burkās.
Vaunieres
Pēc tam iedomājos par nabaga aizvakardienas burkānu salātiem ledusskapī, kam visticamāk liktenis būtu lēmis agrāk vai vēlāk nonākt komposta spainī. Hmm, varētu sacept pankūkās. Cik nesolveidzīga doma, bet... šajā radošā noskaņojuma pilnajā dienā tā tika īstenota. Protams, ar lielu daudzumu kanēļa.

Vēlāk devos uz pļavas augšu, no kurienes paveras skaists skats uz apkārtējiem kalniem, ņēmu rokā zīmuli un papīru un sāku skicēt. Vispirms uzšņāpu kalnu ainavu (ak, mans radošais noskaņojums nespēja nosēdēt mierīgs un pievērsties sīkām detaļām, tāpēc, protams, ir daaaauuuudz atšķirību starp realitāti un skici, tā teikt –brīva interpretācija par tēmu), tad sāku skricelēt tuvumā esošo augu tuvplānus.
Vaunieres
Kamēr sēdēju un zīmēju, mani ielenca indiāņu uzbrukums jeb trīs cilvēki no mūsu mājas, kas atgriezās no neliela gājiena pa kalnu takām. Lai netiktu noņemts skalps, nācās mazliet pastrinkšķināt kokli.

Pēcāk pievērsos jaunas dziesmas radīšanai vecajiem labajiem „Vecpilsētas Dziedātājiem”, jo ar Lindas laipnu gādību manā kladē ir jauni vārdi bez melodijas. Pēc šodienas gan jāsaka - jauni vārdi ar melodiju piedziedājumam. Kad saule palika kalna viņā pusē, kļuva pārāk auksts, lai radošais noskaņojums spētu darboties tālāk. Bet gan jau kaut kad arī pantiņi tiks pie meldiņa.
Vaunieres
Ak, vēl jau man pašai bija jāsacer vieni vārdi, bet tā sasodītā saule, kas ne pa kam nebija pielaužama palikt kalna šajā pusē... eh...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru