sestdiena, 2014. gada 6. septembris

6. septembris


Brīvdiena! Rīta pusi pavadīju sēžot ēnā zem plūmes, spēlējot kokli un dziedot. Ik pa laikam uzradās kāds klausītājs. Chanok teica, ka ļoti skaista mūzika un ka kokles skaņas atgādina laumiņas un fejas. Benjamin (njā, pazīstu vien dažus francūžus, bet diviem no tiem vārdā ir Benjamin)teica, ka viss bija ļoooti skaisti  - gan kokles spēle, gan dziedāšana - un viņam patika, un man būs jākļūst par grupas „Benjamines” (vakardienas jociņš par šāda nosaukuma grupas dibināšanu par godu viņam kā patstāvīgajam darbiniekam) līderi. Tikai viņam noteikti vajadzēs dabūt manu foto, lai varētu uzdrukāt uz krekla. Ha, ha! Nebūtu jau slikti mazliet pamācīt Lisa ģitārspēli (viņa kādu pusgadu ir mācījusies spēlēt ģitāru), tad es varētu spēlēt kokli, viņa ģitāru, Chanok dziedāt, vēl kāds kaut ko grabināt un internacionāla grupa gatava!
Vaunieres

Pēcpusdienā devāmies garākā izbraucienā ar mašīnu, lai nokļūtu Claps. Mmm, turpceļš bija tik skaists – šauri, ļoti līkumaini ceļi, gandrīz vai vienvirziena tuneļi, kas izcirsti tieši klintīs un visapkārt kalni, kalni, KALNI! 

Claps bija iespēja peldēties, bet man ūdens šķita pārāk netīrs, duļķains un nepiemērots šai nodarbei. Īstenībā no mums pieciem izpeldējās vienīgi Benjamin, kurš pēc peldes mūs uz vairākām stundām atstāja. 
Claps
Claps
No sākuma vienatnē aizklīdu pakāpelēt pa klintīm, cik nu daudz to iespējams izdarīt ar basām kājām. Kāpēc basām? Kad jautāju Benjamin, vai ir vērts ņemt līdzi pārgājienu apavus, viņš teica, ka nē, tāpēc uzvilku kurpes, lai gan īstenībā pārgājienu apavi par skādi nebūtu nākuši. Cik paradoksāli – pa klintīm un šķembām izkāpelēju kājas nesatraumējot, bet atceļā uzkāpu uz diezgan liela ērkšķa, kurš pēc tam no papēža bija jāvelk ārā ar vilkšanu. Auč! Pirmā doma bija – kaut nu tas augs nebūtu indīgs. Papēdis trupināja sāpēt visu atlikušo dienu... Pēc tam sēdējām uz klints un meiteņu trio spēlējām „Uno”. 

Tālāk devāmies kopīgi iepazīt apkārtni un aizčāpojām līdz vietai, no kuras pavērās skats uz ūdenskritumu, gan no attāluma, gan no ūdenskrituma virsotnes. 
Claps. Ūdenskritums no attāluma

Claps. Ūdenskritums no augšas
Lisa no Vācijas un es

Es, mana istabasbiedrene Chanok no Korejas un Lisa no Vācijas

Atgriezušies lejā, sākām gaidīt Benjamin un paralēli baudījām vakarā gaidāmā koncerta soundčeku. Jā, jā, pat soundčeks bija baudāms. Mums gan iepriekš tika solīts rokkoncerts, bet jāteic, ka šis izklausījās potenciāli, kas vēl labāks.

Claps. Koncerta soundčeks
Pienāca vakars un pienāca arī pasākuma sākums – šovs, kurā apvienojās mūzika (mmm, franču mūzika!!!), akrobātika, teātris un modernā deja. Ļoti interesanti. Piedevām - ļoti jauki baudīt šādu priekšnesumu brīvā dabā uz klinšu fona...
Claps. Šova priekšnesums

Claps. Šova priekšnesums
Pašā vakarā beidzot pilnībā varējām baudīt jau pa dienu mazliet iepazītās mūzikas grupas sniegumu – franču, spāņu un Balkānu mūzika.... Mmm... Mūzika, kas liek nepārtraukti dejot... Mmm...

Claps. Vakara koncerts
Pēc lieliski pavadītas dienas mājās nokļuvām tikai 1 naktī. He, he, varbūt nemaz nav nekāda vaina kopīgi izplānotām brīvdienām. Vismaz šoreiz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru