sestdiena, 2014. gada 20. septembris

20. septembris



Joprojām grūti pierast, ka mūsu klusajā ciematiņā šajā nedēļas nogalē ir tik ļoti daudz cilvēku – visādas radošās darbnīcas, cilvēki, kas vārtās zālītē un bauda dabu un visādi citādi izklaidējas. Tāda hipijiska noskaņa. Kā man teica Laura – šīs svinības pie reizes ir arī kā atvadas no vasaras sezonas. Kamēr visi citi kaut ko dara / atpūšas, tikmēr mēs – 3 brīvprātīgie, kas bijām EBD treniņā – nesaprotam, kas mums jādara, jo apkārt mudž cilvēki. Mums gan teica, ka mums taču ir brīvdienas, tā ka varam vienkārši baudīt pasākumu. Jēeee!
Vaunieres
Vaunieres
Vaunieres
Vaunieres


Sēdēju savā istabā un plānoju programmu, ko varētu vakarā spēlēt (nekāpšu jau uz skatuves ar vienu dziesmu), kad istabā ienāca Laura un prasīja, vai nevaru tomēr spēlēt uzreiz pēc pusdienām. Ups! Nupat jau biju pārdziedājusi balsi, bet nu jā, jā, varu gan. Tā nu aizgāju, tiku pie neliela soundčeka un – koncerts var sākties (ha, redz cik labi, ka izdomāju paņemt līdzi koklei skaņas noņēmēju). Tik īss gatavošanās process koncertam vēl nebija bijis – kādas divas stundas mēģināšanas savā istabiņā un 25 minūšu programma gatava. Trīs instrumentāli skaņdarbi un pieci arī ar dziedāšanu. Jā, Solveiga pat nenobijās no mikrofona un visu nodziedāja kā nākas. Šķiet, ka ārzemēs to darīt ir vienkāršāk, hi, hi, hiii. Paskat, kā man pēdējā laikā veicas ar iespējām tikt pie muzicēšanas publikas priekšā, tas man patīk, tas man patīk... Ziemas laikā gan nopietnāk jāpieķeras pie normālas programmas izveides, nevis – divas stundas un gatavs... Vēlāk visas dienas garumā (un pat naktī) cilvēki nāca klāt un teica, cik tas bija skaisti, paldies par muzicēšanu, utt... Daudzi izrādīja lielu interesi par pašu instrumentu, bet meitene no Krievijas ieinteresējās par uz kokles redzamajiem ornamentiem.

Vaunieres

Vaunieres

Vaunieres


Vaunieres
Vaunieres
Vaunieres. Kādi Vaunieres būs  / kas notiks pēc 50 gadiem

Vaunieres
Vaunieres. "Solidarites Jeunesses" - organziācija, kas svin savu 50. gadu jubileju
Vaunieres. Mūsu ciemata mīļākais iemītnieks



Vakarā sapratu, ka labi vien bija, ka mans priekšnesums bija pa dienu, kad cilvēki tik tiešām klausījās, nevis skaļi sarunājās vai gribēja dejot, kā tas bija vakarā. Vakarā bija kārtīga danču ballīte ar čigāniska tipa mūziku (trrrrrrrrrrrrrrjāāā, kājas pašas nemanot sāk kustēties pie šiem ritmiem), mana kokle tur nu galīgi nebūtu iederējusies. Bet jā, vakara pasākums bija labs, īsti atbilstoša mūzika dejošanai. Vienīgi žēl, ka mans danču partneris atradās pavisam tālu, tālu prom...

Vīīī, dienas lielākais prieciņš – vēstule pa pastu!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru