ceturtdiena, 2015. gada 4. jūnijs

1. jūnijs

Šodien visi sēdāmies busiņā, lai dotos vairāk kā astoņu stundu braucienā uz delegāciju „VirVolt”, kur no 1. jūnija līdz 4. jūnijam notiks „Solidarites Jeunesses” brīvprātīgo pēdējā apmācību reize. Tā jau garais pārbrauciens ieilga vēl jo vairāk tāpēc, ka pa ceļam paguvām maķenīt apmaldīties.



Liels prieks satikt gan pāris reizes redzētus cilvēkus, gan iepazīt absolūti jaunas sejas. Tuvākais „kaimiņš” – meitene no Igaunijas. Lai gan bija priecīgi sastapt kādu gana līdzīgas kultūras pārstāvi, tomēr man šķita, ka viņa nodarbojas ar brīvprātīgo darbu nepareizu iemeslu vadīta – viņas projekts ir tikai uz mēnesi, bet Franciju viņa izvēlējās, lai lēti varētu aplūkot savu sapņu pilsētu Paris. Protams, ceļošana ir liels EBD pluss, bet ja tas ir vienīgais mērķis, kāpēc cilvēks izlemj veikt brīvprātīgo darbu, tad, hmm... Vispār man liekas, ka liela daļa EBD izmanto tikai kā bezmaksas valodas apguves iespēju vai tāpēc, ka nevar atrast normālu darbu. Kur gan paliek pati brīvprātīgā darba būtība – vēlme darīt ko lietderīgu sabiedrībai, apkārtējai videi? Nezinu, nezinu...

Šajā delegācijā cilvēki tiek izmitināti kempinga veidā - jurtās, vigvamos vai teltīs. Riktīgi forši! Es pierakstījos dzīvei jurtā.

Francija, delegācija "VirVolt" - jurtas iekšiene
Francija, delegācija "VirVolt" - jurtas iekšiene
Francija, delegācija "VirVolt" - jurtas iekšiene


Vakarā paēdām kopīgas vakariņas un pavadījām laiku pie ugunskura ar ģitāras skaņu pavadījumu. Tik jauki...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru