trešdiena, 2015. gada 8. jūlijs

8. jūlijs

Šodien kopīgi ar cilvēkiem no grupas vācu liepziedu tēju, pēc tam šos aizfīrēju lasīt ķiršus, bet pati devos uz dārzu, kas visādu citu darāmo lietu jūklī sāk pazust nezālēs...

Pēcpusdienā bija nežēlīgi gara visu sadzīvisko lietu apspriede. Par laimi, vasaras sezonā būs tikai viena apspriede nedēļas laikā. Es nebiju piefiksējusi, ka apspriede tagad notiks trešdienās, tāpēc jau vakar biju sarunājusi ar trīs krievu meitenēm no pieaugušo „workcamp” šopēcpusdien doties pārgājienā uz Quigouret. Sapulce pamatīgi ievilkās. Kad pagalmā ieraudzīju meitenes, aizskrēju viņām pateikt, ka man diemžēl ir stulba sapulce, un ja viņas joprojām grib doties pārgājienā, viņām būs mazliet jāuzgaida. Taču tad ieraudzīju, ka lielākā daļa sapulces dalībnieku sakustējušies un daži kaut kur dodas. Pieņēmu, ka sapulce beigusies un jozu pa taisno uz māju, lai pārģērbtos un paķertu somu pārgājienam. Pēkšņi pie manas istabas durvīm pieklauvēja Benjamin un teica, ka sapulce nav beigusies. No sākuma domāju, ka šis jokojas, bet tad sapratu, ka nekā, drīzāk pat bija mazliet sapīcis par manu aizlaišanos no sapulces. Pfff... Nācās doties atpakaļ un vēl nīkt kādu laiku sapulcē. Cik bezjēdzīgi. 
Francija, Quigouret
Francija, Quigouret
Francija, Quigouret
Ak, laikam jāpaskaidro, kas ir „workcamp”, lai nerastos pārpratumi, jo latviskā tulkojuma dēļ („darba nometne”), tas var izklausīties kā kāda pāraudzināšanas kolonija. Nekā tamlīdzīga. Cilvēki no dažādām valstīm šeit labprātīgi ierodas uz 3 nedēļām, maksā naudu par dzīvošanu un ceļu, un piedalās dažādās darbnīcās. Līdzīgi brīvprātīgajam darbam, tikai ar to atšķirību, ka brīvprātīgajā darbā tev mazliet maksā, bet „workcamp” tu maksā par šo iespēju piedalīties notiekošajā. 

Pēc sapulces beidzot varējām doties kalnā. Ooo, krievu meitenes pat bija lēnākas kalnā kāpējas par mani. Viena no viņām pēc tam smējās, ka pēc pirmajām pārgājiena minūtēm domāja, ka visu kāpienu neizturēs, bet atzina, ka jebkurā gadījumā tas bija tā vērts. Prieks redzēt, kā ieraugot visapkārt esošās kalnu virsotnes, cilvēkiem uzreiz iemirdzas acis un sejas atplaukst smaidā. Prieks dalīties skaistajā, kas mums ir šeit apkārt.

Vakarā bija „brīvais mikrofons” un tie, kas gribēja, varēja uzstāties ar kādiem priekšnesumiem. Smieklīgs vakars.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru