Vispār biju
pierakstījusies uz virtuvi, bet ņemot vērā, ka dažas grupas drīzumā dosies
prom, Benjamin teica, ka man un Clemence jāsāk strādāt pie mazā fotoprojekta
saistībā ar „Melting Potes”. Kas par projektu? Aptaujāt cilvēkus, ko viņiem
nozīmē migrācija, nofotografēt portretus un vēlāk no tā visa izveidot lielu
kolāžu. Bet beigu galā izrādījās, ka audzinātāji vispirms grib paši aprunāties
ar saviem pusaudžiem par šo tēmu, tāpēc fotografēšanu un intervēšanu sāksim rīt.
Tā nu devos atpakaļ uz virtuvi.
Pēcpusdienā
atkal devos uz virtuvi, lai gatavotu sklandraušus internacionālajām vakariņām.
Biju virtuvē viena no pirmajiem (lai varētu gatavot mierā un klusumā, nevis kad
visi sāks ņudzināties apkārt), bet pametu virtuvi viena no pēdējiem, jo Laura
palūdz izcept kādu kūku, ja nu gadījumā beigās sanāk pārāk maz saldo ēdienu, jo
lielākā daļa cilvēku gatavo ko sāļu.
Negaisa dēļ
vakariņas rīkojām Salle des Fetes nevis laukā, kā bija plānots sākotnēji.
Ohoho, cik zāle bija piebāzta ar cilvēkiem un cik garas rindas bija pēc
ēdieniem!!!
Lai gan
kurzemnieki manus sklandraušus noteikti neatzītu par īsteniem sklandraušiem,
tomēr ārzemniekiem dikti garšoja un daži pat prasīja recepti. Kāpēc tāda izvēle
– sklandrauši? Pirmkārt, viegli atrodamas sastāvdaļas, kas lielākajai daļai
citu latvisku ēdienu šeit nemaz nav pieejamas. Otrkārt, viens no retajiem
garšīgajiem latviešu tradicionālajiem ēdieniem (visas tās putraimu putras ar kartupeļiem,
gaļu un ko tik vēl ne neviens neēstu). Treškārt, kaut kas tāds, kas šeit tik
tiešām nekur nav redzēts, jo daļa mūsu „tradicionālo” ēdienu tieši tikpat
tradicionāli ir arī citās valstīs.
Armēnis
gribēja taisīt vēja kūkas, bet tā kā viņš cepa šo saldo ēdienu pirmo reizi,
tad.... mīkla neuzpūtās un izskatījās kā pankūkas. Es teicu, ka neviens jau
nezina, kas tas īsti ir par saldo ēdienu, lai tik droši saka, ka tas ir armēņu
tradicionālais ēdiens un viss būs štokos. Narek tā arī darīja, sakot, ka šī
saldā ēdiena nosaukums ir „жулик”. Ha, ha, ha, es gandrīz gar zemi nogāzos, kad viņš prezentējot
savu saldo ēdienu pateica, ka to sauc „жулик”. Šiten gribu pieminēt, ka es pati Narek bieži saucu par „жулик”. Tad nu redz, šovakar viņš nudien
bija īsts „жулик”. Ha, ha, ha!!!
Nogurdinoša (uhhh, gandrīz visa diena virtuvē), bet
interesanta diena, jo internacionālās vakariņas ir baigi foršā štelle.
|
Francija, Vaunieres - internacionālās vakariņas |
|
Francija, Vaunieres - internacionālās vakariņas |
|
Francija, Vaunieres - internacionālās vakariņas |
|
Francija, Vaunieres - internacionālās vakariņas |
|
Francija, Vaunieres - internacionālās vakariņas |
|
Francija, Vaunieres - internacionālās vakariņas, "жулик" |
|
Francija, Vaunieres - internacionālās vakariņas |
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru