ceturtdiena, 2015. gada 2. jūlijs

2. jūlijs



Šodien joprojām turpinājās ciemata sapošanas darbi vasaras sezonai. Kad ar tiem biju tikusi galā, vēl palika laiciņš atkal doties ekspedīcijā gar upes krastu mietu meklējumos. Uff, tas prasa tik daudz laika! Nav nemaz tik viegli atrast piemērotus krūmus un kur nu vēl tikt tiem klāt! Pa ceļam uzgāju meža zemeņu plantāciju. Jau kādu laiciņu cenšos neiespringt par franču laisko dzīvesveidu un arī izmantot laiku savā labā – ja jau viņi var, kāpēc lai es nevarētu? Tā nu uz kādu brīdi liku mieru mietu meklēšanai un našķējos ar meža zemenēm. Galu galā, ja kāds ko teiktu, es varētu teikt, ka šis ir mans „smēķēšanas pārtraukums”, ha! Un kurš gan mani te pie upes vispār atrastu?

Ha, ha, Benjamin šodien teica, ka viņam bija zvanījis kaut kāds vietējais žurnālists un prasījis, kā sauc meiteni, kura svētdien uzstājās St. Pierre d’Argencon – šis rakstīšos mazu reportāžu par jauko koncertiņu. Ho, ho, ho!

Vakarā devāmies uz vienu tirdziņu salīdzinoši netālā ciemā. No sākuma biju gan mazliet vīlusies, jo gaidīju, ka būs vairāk dažādu tirgotāju, bet caurmērā šeit bija liela brīvdabas ēdinātava un vien pāris tirgotāji. Kad sāka spēlēt dzīvā mūzika – kontrabass, ģitāra/akordeons/balss, bungas – tad gan biju varen apmierināta ar pasākuma apmeklēšanu. Patīkami vēss laiks pēc cepinoši karstas dienas, dzīvā mūzika, cilvēku čalas – ideāls vasaras vakars. Tirdziņā satikām arī Asia un Patricia ar meitu. Asia stāstīja, ka šo tirdziņu īstenībā rīko vietējā ciemata iedzīvotāji, tāpēc tas ir vairāk kā satikšanās vieta viņiem un ne tik daudz tirdzniecības vieta. Forši, ka vietējie spēj katru nedēļu sarīkot šādu pasākumu sev un citiem par prieku!

Francija, La Batie Montsaleon
Francija, La Batie Montsaleon
Francija, La Batie Montsaleon
Francija, La Batie Montsaleon

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru