sestdiena, 2015. gada 18. aprīlis

18. aprīlis

Es teiktu, ka notikumiem gana piesātināta diena.



Vai ir pieklājīgi ap plkst. 10.30 sūdzēties par ģitārspēli? Man jau šķiet, ka nē, bet franču laisko kultūru pārstāvošam pusaudzim tas likās gana pieņemami.



No rīta mājup devās beļģu īstermiņa brīvprātīgais David. Šis notikums izvērtās par Lennebergas Emīlam piestāvošu secinājumu – centies pēc vislabākās sirdsapziņas, tāpat sanāk ziepes. Kolektivitātes vārdā ar amerikāni bijām gatavi doties uz staciju pavadīt David (jo citu brīvprātīgo no rīta nemaz nebija – lielākā daļa ir apmācībās, bet Lisa bija nelielā brīvdienu izbraukumā, no kura atgriezās tikai vakarpusē). Dzirdot baznīcas zvanu (pašā sākumā rakstīju, ka šeit pastāv tradīcija skandināt zvanu ierodoties un dodoties prom), pēc pavisam neilga brīža devāmies lejā, bet... atklājām, ka David ar Nils un vienu pusaudzi jau devušies uz staciju. Še tev! Gribējām būt kolektīvi, bet nekā! Un kurš mums ticēs??



Pēcpusdienā devos pretī nelielam piedzīvojumam – satikt vienu kalna otrā pusē esošā ciematā dzīvojošu francūzi, kurš uz šo rajonu pārcēlies pavisam nesen, tāpēc, caur couchsurfing.org meklējot tuvākajā apkaimē dzīvojošus cilvēkus, uzgāja mani. Vienmēr jauki iepazīt jaunas sejas, turklāt nekad nevar zināt – varbūt kādu dienu var noderēt kāda vieta, kur izrauties no ciemata. Iepazītais čalis bija ļoti jauks, bet izteikts francūzis. Pat pēc neilgas mūsu sarunas, viņš izmeta frāzi, ka es esot ļoti amerikāniska. Uz manu pārsteigto: „Kāpēc tu tā domā?”, viņš atbildēja, ka man pārāk griboties strādāt. Par viņa izteikto francūziskumu lika domāt arī viņa frāze: „Man patīk no rītiem agri celties, nu tā ap kādiem plkst. 9.00 vai 9.30.”. Ha, ha, ha, vai tad tas ir agri?? Jo vairāk es iepazīstu francūžus, jo vairāk redzu, cik mūsu kultūras (vai varbūt tikai atsevišķu cilvēku personības?) ir atšķirīgas. Bet... klausīties „The Doors” vinilplates izpildījumā, apmeklēt citu ciemu un iepazīt jaunu cilvēku kopumā bija riktīgi jauki.

 
Francija, Glandage - gandrīz tāda pati baznīca kā mūsu ciemā
Francija, Glandage
Francija, Glandage

Atgriežoties mūsu ciemā uzzināju, ka vakariņas paredzētas laukā pie ugunskura. Ak, cik patīkamas ziņas! Ugunī cepti kartupeļi un citas ēdamlietas zem brīnišķīgi zvaigžņotām debesīm. Labs dienas noslēgums, īpaši jau tāpēc, ka bijām vien seši cilvēki, kas nozīmēja mierīgu un patīkamu atmosfēru.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru